torek, 1. julij 2008

Data mining v Financah

Casnik Finance pod naslovom Lažje do tujih kot domačih naročnikov znanosti pise o centru za prenos znanja na Institutu Jozef Stefan. Center vodijo Marko Grobelnik (z odseka E9 za intiligentne sisteme na IJS), Mitja Jermol (center za prenos znanja) in Dunja Mladenič (osek E8 za tehnologije znanja - rudarjenje podatkov in podobno). Clanek v Financah govori predvsem o tem, da raziskovalci na IJS lazje pridobivajo narocnike iz tujine kot iz Slovenije, kar naj bi bilo (implicitno) nekaj zelo slabega. Sama gledam na to bolj kot na dokaz odlicnosti vpletenih raziskovalcev in odraz nekega normalnega stanja stvari. Slovenija je pac premajhna, da bi si lahko z znanjem iskali delo le znotraj njenih meja. Sicer pa - cestitke delavcem IJS za odlicno delo na mednarodnih projektih.Se to, clanek v Financah se mi zdi nekoliko zavajujoc, saj govori le o centru za prenos znanja na IJS, ki glede na uradno stran
... intenzivno postavlja storitev svetovanja, predevalvacij in pomoči pri prijavi in vodenju evropskih projektov. Združili smo strokovnjake z Instituta "Jožef Stefan" z večletnimi izkušnjami pri pripravi in vodenju evropskih projektov, evalvatorje predlogov projektov za evropsko komisijo in vrsto mladih strokovnjakov s konkretnimi idejami.

To se mi zdi povsem nekaj drugega, kot tisto kar je dejansko opisano v clanku, namrec samo delo na evropskih (in ostalih mednarodnih) projektih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar